skip to Main Content

Последни активности

Одржана седница на Централен Одбор

Одржана седница на Централен Одбор

Партијата на обединети демократи на Македонија-ПОДЕМ, вчера во Прилеп одржа состанок на Централниот одбор. На состанокот беа донесени организациони и...
Read More
Трибина на ПОДЕМ: развој на емоционалната интелегенција кај деца и млади

Трибина на ПОДЕМ: развој на емоционалната интелегенција кај деца и млади

Во хотел “Милениум“ во Битола, партијата на обединети демократи на Македонија-ПОДЕМ, Организацијата на жени и Комисијата за образование при ОО ПОДЕМ...
Read More
IV КОНГРЕС НА ПОДЕМ “OБЕДИНЕТИ ЗА СТАБИЛНА МАКЕДОНИЈА”

IV КОНГРЕС НА ПОДЕМ “OБЕДИНЕТИ ЗА СТАБИЛНА МАКЕДОНИЈА”

Ве известуваме дека Партијата на Обединети Демократи на Македонија –  ПОДЕМ, во 30.10.2022, го одржа Четвртиот Конгрес (“Обединети за стабилна  Македонија”), во големата сала на Народниот театар во Битола, во присуство на 386  делегати од сите Општински организации на ПОДЕМ. На Конгресот беа избрани 53  членови на Централниот Одбор и 7 членови на Надзорниот Одбор. Истовремено  едногласно за Претседател на ПОДЕМ беше (ре) избран проф. д-р Живко Јанкуловски.  Во своето обраќање г-дин Живко Јанкулоски истакна “Идејата за постоење на  ПОДЕМ подразбира најпрво стабилна партиска инфраструктура во 53 општини во  Македонија, со над 18.000 членови, со формирани и активни Организации на жени и  млади со над 12.000 членови, со одржани конференции на млади и жени со 500,  односно 300 делегати, значајни изборни резултати од еден до друг изборен циклус, со  раст на довербата на граѓаните, што видливо се отчитува преку приклучувањето нови  членови кои ја препознаа визијата и мисијата за подем на Македонија. Досега се  одржани 3 конгреси и две конференции”.  Понатаму претседатедлот на ПОДЕМ истакна “На овој пат продолжуваме и  понатаму, зашто цврсто веруваме и чувствуваме дека стратешката визија на ПОДЕМ за  економски и политички стабилна, интегрирана и почитувана Македонија е реална и  остварлива. И токму во насока на остварување на целите кои ја сочинуваат стратешката  визија е и реализацијата на проектите од Програмата на ПОДЕМ, кои вклучуваат  имплементација на европските стандарди во областа на земјоделството, економијата, ...
Read More
Потврдени кандидати за советници и градоначалници на ПОДЕМ за локалните избори 2021

Потврдени кандидати за советници и градоначалници на ПОДЕМ за локалните избори 2021

На седница на Централниот Одбор на ПОДЕМ, која се одржа во Кавадарци се потврдија кандидатите за членови на советите и...
Read More

Колумни

Јанкуловски: И Македонија има свој тројански коњ (Колумна)

Јанкуловски: И Македонија има свој тројански коњ (Колумна)

Според легендата, грчките војски ја опседнале Троја, но цели 10...
Read More
Само со техничка влада Македонија може успешно да влезе во фотофиниш

Само со техничка влада Македонија може успешно да влезе во фотофиниш

Од временска дистанца од повеќе од една година откако СДСМ...
Read More
ЈАНКУЛОСКИ: Дали и избрзаната одлука за протерување на рускиот дипломат е дел од барањата за “добрососедство”?

Последни фото галерии

Последни видеа

Интернет страни до домашни и меѓународни институции

За што се залагаме

Следете на FACEBOOK

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue