skip to Main Content

Трибина на ПОДЕМ: развој на ...

Во хотел “Милениум“ во Битола, партијата на обединети демократи на Македонија-ПОДЕМ, Организацијата на жени и Комисијата за образование при ОО ПОДЕМ Битола организира трибина насловена “Развој на емоционалната интелегенција кај деца и млади за надминување на агресивното однесување – Булинг“.На трибината присутвуваа претседател на ПОДЕМ, проф. Д-р Живко Јанкуловски, членови, активисти, избрани и именувани функционери и пријатели на Партијата на обединети демократи на Македонија – ПОДЕМ.На темата  “Развој на емоционалната интелегенција кај деца и млади за надминување на агресивното однесување – Булинг“ свое излагање имаше проф. д-р Марија Димовска, како претставник на академската заедница која специјализира на овие прашања.

-Оваа трибина е уште еден од честите исчекори на ПОДЕМ надвор од сивилото на дневната политика кон сензибилизирање на стручната и општатата јавност за теми кои се актуелни за граѓаните, овој пат во светло на траорните настани во соседна Србија од минатата недела.

ПОДЕМ останува доследна на својата граѓанска, центристичка определба и продолжува своите главни квалитети, академскиот и интелектуалниот капацитет да ги става во служба на отворање и решавање на прашањата пред истите да станат вистински проблеми, беше речено на трибината.

 

Работилница на УСАИД – Ж...

“Женско претприемништво – модел кој ги зближува жените од политиката, граѓанскиот сектор, различни етнички и маргинални групи, споени во заедничкиот интерес за бизнис успех во општеството.”

Работилница во организација на USAID на која активно учество имаа и претставници на Организацијата на жени при ПОДЕМ

Прв Конгрес на организациј...

Жените на ПОДЕМ, 450 делегати од сите општински организации на жени, го одржаa својот прв конгрес на кој за претседател ја избраа Јованка Михов, дипломиран правник. Поздравен говор одржа и претседателот на партијата Живко Јанкулоски.

 

Во продолжение погледнето го краткото видео од настанот.