skip to Main Content
ПОДЕМ со целосна поддршка за Гордана Силјановска Давкова

ПОДЕМ со целосна поддршка за Гордана Силјановска Давкова

Партијата на Обединети Демократи на Македонија – ПОДЕМ, дава јавна и отворена поддршка на проф. д-р Гордана Силјановска Давкова, кандидат за претседател на Република Македонија.

Имено, проф. Силјановска Давкова е докажана личност во својата професија како универзитетски професор, но уште повеќе како човек кој секогаш е на страната на правдата и доследното почитување на Уставот и законите во Република Македонија.

Токму сега на нашата држава и е потребен претседател кој институционално ќе се бори за исправување на националните неправди кои и се случија на Република Македонија и нејзините граѓани во изминатиот период.

Општинските организации на ПОДЕМ ќе се вклучат активно во изборната кампања за сеопфатна промоција и поддршка, со иденствена цел, проф. Гордана Силјановска Давкова биде петтиот Претседател на Република Македонија!