Прес конференции

ПОДЕМ со поддршка на „Манифестот“: Ваков долгорочен документ претставува зачувување на унитарниот карактер на државата

ПОДЕМ со поддршка на „Манифестот“: Ваков долгорочен документ претставува зачувување на унитарниот карактер на државата

ПОДЕМ го поддржува „Манифестот за единствена Република Македонија“, документ осмислен за излез од политичката криза во која се наоѓа земјата. Претседателот на партијата, Живко Јанкуловски смета дека манифестот ќе ...

ПОДЕМ: СДСМ е единствената опозициона политичка партија во светот која бега од избори

ПОДЕМ: СДСМ е единствената опозициона политичка партија во светот која бега од избори

ПОДЕМ најпрво жали што не се испочитува потпишаниот договор од Пржино, но најтрагично е тоа што и претставниците на меѓународната заедница не останаа доследни на дадениот збор, но уште потрагично и на својот потпис на до ...

ПОДЕМ ја поддржа одлуката за избори

ПОДЕМ ја поддржа одлуката за избори

ПОДЕМ ја поздравува победата на волјата на мнозинството и одлуката за одржување на предвремени парламентарни избори на 24 април, а со тоа и реализацијата на договорот од Пржино, бидејќи зборот е збор, додека пак уште пов ...

ПОДЕМ: Со изборот на кадри се потврдија манипулациите на СДСМ

ПОДЕМ: Со изборот на кадри се потврдија манипулациите на СДСМ

ПОДЕМ го поздравува постигнатиот договор помеѓу четирите политички партии од клубот на пратеници со кој ќе се стави крај на политичката криза во Република Македонија, но многу поважно е тоа дека ова е почетокот на крајот ...

Close